SAMSUN / TEKKEKÖY - Hamzalı -Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilerin ve yarışmaların sunulduğu programda öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa UZUNLAR ve Şube Müdürümüz Sayın Doğan BİÇİCİOĞLU okulumuzda bir dizi incelemede bulundu. Öğrencilerimizle sohbet eden müdürümüz, bu yıl LGS' ye girecek 8. sınıf öğrencilerimize başarılar diledi.

Nis

Bakanlığımızın okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için başlattığı proje kapsamında ilk destek paketi  okulumuza ulaştı. Beden Eğitimi ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler derlerimiz için gerekli spor malzemelerini içeren ilk destek paketi öğrencilerimizi sevindirdi.

Nis

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığıtarafından bu yıl hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" için seçilen okullardan biri oldu. Bakanlığımızın okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için başlattığı projede okulumuzun altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilecek.

Proje kapsamında ayrıca öğrencilerimizin temel becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler ve psikososyal destek etkinlikleri planlandı. Öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar başlatıldı.

Diğer taraftan, yönetici ve öğretmenlerimize yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri de hazırlandı. Yönetici ve öğretmenlere proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek amacıyla eğitimler başlatıldı.

Ara

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan AKSU ve asistanı Yusuf Enes DURAK tarafından verilen seminerde öğrencilerimiz " Küresel İklim Değişikli ve Türkiye" konusunda bilgi aldılar ve sorular sordular. Fuarımıza yaptıkları katkıdan dolayı Dr. Hakan AKSU ve Yusuf Enes DURAK' a teşekkür ederiz.

Ara

Tekkeköy Kaymakamı Sayın Hayrettin ÇİFTÇİ, Tekkeköy Belediye Başkanı Sayın Hasan TOGAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, Okul ve Yerel yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleşen açılış sonrasında öğrencilerimiz  projelerini tanıtarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Bilimsel kültürün gelişmesi ve daha üretken bir neslin yetişmesine olanak sağlayacak bu tür çalışmaları desteklediklerinden dolayı tüm katılımcılara ve çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.